perjantai 30. marraskuuta 2012

Intiaanikeksit


Viime viikolla tein näitä pikkuleipiä ensimmäistä kertaa. Silloin lisäsin taikinaan kuivattuja, pieneksi pilkottuja karpaloita. Nyt kokeilin kaakaonibsejä. Ohjeesta vinkkasi ystäväni Miia, jolla on puoti Avalonin Aarteet. Reseptin hän oli löytänyt Valion nettisivuilta.

Intiaanikeksi -nimen nämä ovat saaneet siitä, että ne sisältävät intiaanisokeria (Mascavo). Takana on siis kaksi kokeilua, nämä kuvassa olevat ja viime viikolla tehdyt karpaloiset. Molemmat ovat erittäin hyviä, karpaloversiosta sanoisin että taivaallisen hyviä.

Laitan tähän reseptin, kuten se tein:

150 g hyvin pehmeää, lähes sulaa voita
1,5 dl intiaanisokeria
1 tl vaniljasokeria (ei siis vanilliinisokeria)
1/2 tl leivinjauhetta
4 dl spelttijauhoja
kourallinen kuivattuja karpaloita pieneksi hakattuina tai
vajaa desi kaakaonibsejä


Sekoita voi ja intiaanisokeri, lisää vaniljasokeri.







Sekoita kuivat aineet keskenään. 








Leivo taikinasta tanko ja leikkaa viipaleiksi.







Litistä pellille ja paina haarukalla ristikkäiskuvio.
Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä ja nauti. Säilytä peltirasiassa.

4 kommenttia:

  1. Näitä pitää testata. Olisko näistä vähän niinkun joulunajan fiilistelyyn?

    VastaaPoista
  2. Varmasti olis, varsinkin tuosta karpaloversiosta. Suosittelen :)

    VastaaPoista
  3. Karpaloversiota täytynee kokeilla. Ostin tänään intiaanisokeria ja tein kokeeksi Valion sivuilta löytyneen reseptin mukaan intiaanikeksejä. Olin pettynyt. Taikina oli tosi murenevaa ja vaikeasti leivottavaa eikä keksien maku mielestäni ollut kummoinen. Ainakaan, että tarjoaisin keksejä osana juhlatarjoilua. Mutta tuo karpaloiden lisäys täytynee kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tehnyt myös sellaista versiota, johon olen pilkkonut kuivattua inkivääriä. Jos käyttää sokeroitua, saa enemmän makeutta, sokeroimattomasta tulee enemmän inkiväärin makua :)

      Poista