sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Karpalo-valkosuklaapikkuleivät


Uusi Baking Heaven -lehti saapui vihdoin. Tällä kertaa siellä ei ollut niin paljon reseptejä, joita täytyy kokeilla heti, mutta nämä pikkuleivät päätin testata. Kaikkia tarveaineita löytyi kaapista, joten tuumasta toimeen. Reseptissä sanottiin, että annoksesta tulee 18 pikkuleipää. En tiedä kuinka suuria ne olisivat olleet, sain 30 ihan riittävän suurta. Näitäkään ei tarvinnut syödä kuin teen/kahvin kera.

150 g voita
110 g ruokosokeria
2 isoa munaa
200 g kaurahiutaleita
200 g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
150 g kuivattuja karpaloita
125 g valkosuklaata rouhittuna (käytin 100 g)

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa kaurahiutaleet, jauhot, sooda, karpalot ja rouhittu suklaa. Lisää vaahto vähitellen kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi taikina nokareina uunipellille. Tasoita hieman, nämä eivät juurikaan leviä vaan jäävät korkeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti