torstai 17. lokakuuta 2013

Scones


Tänään sateisena ja kalseana iltana oli ehdottomasti saatava vielä teetä lämmikkeeksi. Talossa ei ollut yhtään leipää, enkä jaksanut edes sämpylöitä alkaa leipomaan. Päätin tehdä sconeseja, tällä kertaa käytin Mary Berryn Devonshire scones -reseptiä. Se on huomattavasti kevyempi versio kuin normaalisti käyttämäni. Jääkaapista ei löytynyt kermaa sen paremmin taikinaan kuin päällekään. 

Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja tee taikina:

450 g vehnäjauhoja
3 kukkura teelusikkaa leivinjauhetta
75 g voita
50 g sokeria
2 munaa
2,25 dl maitoa

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Pieni kuutioiksi huoneenlämpöinen voi. Hiero voi jauhoihin, kunnes seos on murumaista. Lisää sokeri joukkoon ja sekoita. Vatkaa hieman munia ja lisää kulhoon maito. 

Kaada muna-maitoseos vähitellen jauhojen joukkoon. Sekoita tasaiseksi, mutta mahdollisimman vähän aikaa. Taikinan tulee olla sormiin tarttuvaa. Kumoa taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle ja painele noin 2 sentin paksuiseksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla paloja. Minä sain tästä annoksesta 16 sconesia, käytin noin 7-senttistä pyöreää pikkuleipämuottia.  

Voitele maidolla ja paista noin 15 minuuttia, kunnes saavat hieman väriä. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile hillon (ja halutessasi kermavaahdon) kera. Pannullinen hyvää teetä kuuluu tietysti asiaan. 

Sconesit ovat parhaita heti paiston jälkeen. Loput sconesit voit pakastaa. Ota ne huoneenlämpöön noin tuntia ennen tarjoilua ja juuri ennen syömistä lämmitä ne 150-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Hyviä olivat nämäkin, vaikkeivät niin täyteläisen makuisia kuin vakioreseptilläni tehdyt. Ehkä teen niitäkin joskus ja postaan senkin tänne.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti