perjantai 27. joulukuuta 2013

Juustoiset leipätikut


Jääkaapissa punaista maitoa perunalaatikon teon jäljiltä ja kuivahtanut parmesaanin pala. Niinpä päätin leipoa jotain pöytään tapaninpäivän illaksi. Annoksesta tuli reilut 30 leipätikkua.

3,5 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
noin 200 g hienoksi raastettua parmesaania 
2 rkl oliiviöljyä
noin 9 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito ja lisää kuivahiiva, juustoraaste, suola ja oliiviöljy. Sekoita ja lisää jauhot vähitellen, älä tee liian kovaa taikinaa. Vaivaa vain sen verran, että saat taikinan kasaan ja irtoamaan kulhon reunoista. Jätä nousemaan noin tunniksi, taikinan tulee kaksinkertaistua kooltaan.

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Taikinan kohottua kumoa se hieman jauhotetulle pöydälle ja tee siitä yksi iso pötkö. Leikkaa se neljään osaan. Jaa jokainen osa vielä kahdeksaksi pieneksi palaksi ja pyöritä kukin pala pitkäksi tangoksi. Käytä mahdollisimman vähän jauhoja, taikina on helposti leipoutuvaa. Paista noin 12 minuuttia, kunnes leipätikut ovat saaneet väriä ja ovat pinnaltaan rapeita.

Nauti juustojen, hillojen ja viinin kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti