maanantai 21. huhtikuuta 2014

Hot Cross Brownies


Toinen Lontoon suklaafestivaalin inspiroima resepti. Pääsiäislauantaina oli tiedossa paikallisen suomalais-brittiläisen, Finn-Guild in Lahti, yhteisön Easter Party ja sinne piti keksiä jotain mukaan vietävää. Bongasin eräällä näytteilleasettejalla tavallisten brownien joukossa perinteisestä pitkäperjantain syötävästä Hot Cross Buns'eista. Hieman tuoteselosteen tarkempaa tutkimista ja sitten pääsiäislauantaina omaa reseptiä kehittämään. Resepti on 20 x 20 cm vuokaan.

100 g voita
175 g sokeria
75 g ruokosokeria
125 g tummaa suklaata
1 rkl vaaleaa siirappia
2 munaa
100 g jauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
yhden appelsiinin kuori raastettuna
1 pkt (65 g) kakkutäytettä (sis. appelsiinin ja sitruunan kuorta hillottuna)
50 g rusinoita
1 dl appelsiinimehua

koriste:
100 g tuorejuustoa
keltuainen
30 g tomusokeria

Aloita laittamalla rusinat likoamaan kuumennettuun appelsiinimehuun. Anna niiden mehustua sen aikaa, kun valmistelet taikinaa.

Sulata kattilassa voi, lisää sinne rouhittu suklaa, sokerit ja siirappi. Sekoita kunnes massa on tasaista. Nosta jäähtymään.

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Paperoi 20 x 20 cm vuoka pohjalta ja reunoilta.

Vatkaa munat vaahdoksi ja lisää jäähtynyt suklaamassa vatkaten joukkoon. Kaada rusinat siivilään ja valuta neste pois. 

Sekoita kaakaojauhe ja leivinjauhe vehnäjauhoihin, lisää joukkoon kakkutäyte, appelsiinkuoriraaste ja valutetut rusinat. Sekoita hedelmät kuivien aineiden joukkoon tasaisesti ja lisää seos suklaaseoksen joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan.

Paista noin 18 minuuttia ja valmista sillä välin koristemassa. Notkista tuorejuusto ja sekoita keltuainen sekä tomusokeri joukkoon. Kun paistoaikaa on noin 7 minuuttia jäljellä, ota vuoka uunista ja pursota ristit brownien päälle. Nosta uuniin vielä 7-8 minuutiksi. Kakun tulee olla sisältä kostea, joten älä paista liikaa!

Nosta uunista ja anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa 16 palaan ja asettele tarjolle. Mielestäni onnistuin saamaan leipomukseeni samoja makuja kuin Hot Cross Buns'eissa. Hyvin tekijät kauppansa nyyttikestien pöydässä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti