sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kesäkurpitsa-limettikakku


Tilasin noin vuosi sitten vuosikerran englantilaisesta leivontalehdestä, siitä on nyt tullut kaikki numerot. Viimeisimmässä Baking Heaven -numerossa on monta reseptiä, jotka on jo merkattu kokeiltavaksi. Tämä on yksi niistä. Kuorrutus ei tällä kertaa oikein onnistunut, ensi kerralla en seuraa reseptiä sokeasti. 

1,35 dl rypsiöljyä
200 g sokeria
3 isoa munaa
300 g vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
335 g hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
2 limetin raastettu kuori

kuorrute:
200 g tuorejuustoa
100 g tomusokeria
1 limetin raastettu kuori ja mehu
kesäkurpitsasuikaleita koristeeksi

Esilämmitä uuni 160 asteeseen. Vuoraa 20 cm:n vuoka leivinpaperilla. Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Pese limetit ja raasta kuoret. 

Vatkaa öljy, sokeri ja munat isossa kulhossa 2-3 minuuttia. Sekoita toisessa kulhossa ruokasooda ja leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita lastalla. Lisää limetinkuoriraaste ja kesäkurpitsaraaste ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada kakkuvuokaan. Paista 160-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Kokeile tikulla kakun kypsyys. Ota ulos uunista ja anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sitten ritilän päälle jäähtymään. Anna jäähtyä kunnolla. 

Notkista kuorrutetta varten tuorejuusto. Pese ja raasta limetistä kuori. Halkaise se ja purista mehu. Siivilöi tomusokeri tuorejuuston sekaan ja vatkaa, kunnes tasaista. Lisää limetin kuoriraaste ja mehu. Ole varovainen, lisää mehu vähän kerrallaan, ettei käy kuin minulle, että kuorrutteesta tuli liian ohutta! Kuorrute tulisi levittää lastalla kakun päälle tuhdiksi kerrokseksi. 

Koristele kesäkurpitsasta leikatuilla lastuilla. Ne ovat enemmän koristeita, mutta ne voi toki halutessaan syödä myös.

Tätä kakkua teen toistekin. Helppo tehdä, raikas kakku. Taas yksi tapa käyttää kesäkurpitsaa, kun satoa tulee yleensä runsaasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti