sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Inkivääri-suklaacookiet


Selasin perjantain kauppareissulla tuoreitan Country Living -lehteä ja löysin sieltä useita inkivääriä sisältäviä reseptejä. Mukaanhan tuo lehti oli napattava, onhan siitä muutakin iloa kuin reseptit.

Hillottua inkivääriä ei kaupoista helposti löydy, muttei se haittaa. Sen voi keittää itse, saman verran tuoretta inkivääriä ja sokeria kattilaan. Joukkoon tilkka vettä ja annetaan kiehua 1-2 tuntia, riippuen inkivääripalojen koosta.

125 g voita
55 g sokeria
85 g vaaleaa muscovado-sokeria (käytin intiaanisokeria)
1 muna
1 tl vaniljauutetta 
125 g vehnäjauhoja
1,5 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl ruokasoodaa
3 pallukkaa hillottua inkivääriä
100 g tummaa suklaata 

Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Rouhi suklaa ja hakkaa hillottu inkivääri pieniksi paloiksi. Paperoi uunipellit.

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna ja vaniljauute, vatkaa joukkoon. Yhdistä jauhoihin ruokasooda ja jauhettu inkivääri. Lisää kuivat aineet ja rouhittu suklaa sekä pilkottu inkivääri joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Ota lusikalla nokareita, aseta ne pellille väljästi. Ne leviävät melkoisesti. Paista 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti paperin päällä, nosta sitten ritilälle. Säilytä peltirasiassa. Säilyvät reilun viikon, ellei niitä tule syödyksi. 

Tein tupla-annoksen, koska on muutakin kuin kotitarvetta. Ihanan makuisia, kuten saattoi arvata. Ainakin tällainen inkiväärin ystävä tykkää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti